Hoofdkussen maten & afmetingen

Een gids voor kussen maten en afmetingen

Naast het verschil in de vulling, zijn hoofdkussens ook te vinden in allerlei vormen, maten en hoogtes. Het kan hierdoor nogal ingewikkeld zijn om een keuze te maken. Op deze pagina vind je informatie over de verschillende hoofdkussen maten, de hoogte van het kussen en het kiezen van bijpassende kussenslopen.

Hoofdkussen maten

 De standaard maat in Nederland is 60x70cm. In Duitsland is een hoofdkussen standaard 40x80cm. Vooral bij speciale hoofdkussens zoals, ergonomische hoofdkussens of hoofdkussens met neksteun zijn er speciale maten. 

Dit zijn een aantal van de populairste hoofdkussen maten:

  • 60×70 cm
  • 40×70 cm
  • 50×70 cm
  • 60×60 cm
  • 50×35 cm

Hoofdkussen hoogte

Hoofdkussens zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende hoogtes. Het is belangrijk om de juiste hoogte hoofdkussen te bepalen dat bij jou past. Dat doe je door te kijken naar:

  • je slaaphouding
  • de stevigheid van je matras
  • je lichaamsbouw


Wil je meer over hoe je het beste de hoogte kan bepalen, lees dan onze uitgebreide hoofdkussen koopgids

Bij nekkussens wordt de maat aangeduid met twee maten  – bijvoorbeeld: 10-12cm. De eerste maat is de dikte bij de neksteun, terwijl de tweede maat aangeeft de dikte van het hoofdgedeelte

Kussenslopen maten

Om de kwaliteit van een hoofdkussen langer te behouden, bescherm je het kussen met een sloop. Bij de meeste webshops in Nederland zijn de afmetingen van de kussenslopen afgestemd op de gebruikelijke maten van hoofdkussens (60×70 cm). 

Meer hulp bij het kiezen van een hoofdkussen

Heb je al een hoofdkussen op het oog? De maat van een hoofdkussen is niet alles, je moet kijken naar je persoonlijke situatie, je slaaphouding, de stevigheid van het kussen en nog veel meer. Als je nog hulp nodig hebt bij het kiezen van een hoofdkussen – dan kun je het beste onze koopgids voor hoofdkussens bekijken. Vergelijk hoofdkussens op prijs, material, soort en hoogte of bekijk de hoofdkussens reviews

Bekijk ook onze selectie van de beste hoofdkussens van 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor het lezen!
[kkstarratings]
Deel de hoofdkussen koopgids:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Snelmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *